H κυβέρνηση θεωρεί πολύ λίγο το 20% που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί η δήλωση της παιδιάτρου λοιμωξιολόγου και υπεύθυνης για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία, Βάνας Παπαευαγγέλου, πως «είναι πολύ μικρό το ποσοστό των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ,που ειναι στο 20%».

Η σχετική αναφορά έγινε κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση και προκάλεσε αίσθηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε αυστηρά στα social media: «Μάθαμε ότι το 20% των συνανθρώπων μας που χάσαμε εκτός ΜΕΘ, είναι μικρό ποσοστό. Αχρείαστο κόστος η επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπως είχε πει ο Βορίδης. Ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και επικίνδυνοι».

Ο ίδιος επεσήμανε,παράλληλα, ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας τονίζοντας ότι «το 2021 εν μέσω πανδημίας οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 1.680 λιγότεροι σε σχέση με το 2020, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση δίνει 600 εκατομμύρια λιγότερα για την στήριξη της δημόσιας υγείας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι