Handelsblatt: Οδεύουν προς ακύρωση 220.000 κρατήσεις στην Ελλάδα λόγω του “κανονιού” της FTI

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt εκτιμά ότι η χρεοκοπία της FTI – Touristik θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση 220.000 κρατήσεις τουριστών που ειχαν κάνει Γερμανοί μέσω της FTI για διακοπές στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Αν και η εταιρεία FTI εξέδωσε καθησυχαστική ανακοίνωση για τους Έλληνες ξενοδόχους, η Handelsblatt γράφει ότι «πηγές του κλάδου θεωρούν ότι 220.000 κρατήσεις είναι “στον αέρα”. Προσθέτει ότι ο τουριστικός κολοσσός που χρεοκόπησε εδώ και καιρό καθυστερεί την εξόφληση τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα από την σεζόν του 2023. «Η εταιρεία οφείλει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ σε 200 ξενοδοχεία», γράφει η οικονομική εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης, κος Βαλτάκης έκανε λόγο για 80.000 ακυρώσεις κρατήσεων στο νησί. Πιθανόν οι άλλες 130.000 κρατήσεις που αναφέρει η Handelsblatt να αφορούν στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική, στην Κω και στη Ρόδο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι