Η ΑΑΔΕ για τις ρυθμίσεις που είχαν χαθεί

Η ΑΑΔΕ για τις ρυθμίσεις που είχαν χαθεί

Στην πλήρη εκκαθάριση του τοπίου, σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του άρθρου 87 του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν. 5104/2024), το οποίο έδωσε, με την πληρωμή όλων των ανεξόφλητων δόσεων, την ευκαιρία αναβίωσης ρυθμίσεων, που είχαν απωλεσθεί.

Από την εφαρμογή της διαδικασίας συμψηφίστηκαν με τις εν λόγω ρυθμίσεις, καταβολές των φορολογουμένων συνολικού ποσού 47,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 22.000 ρυθμισμένα ποσά εξοφλήθηκαν πλήρως και 25.000 ρυθμίσεις, συνολικού ποσού 125 εκατομμυρίων ευρώ, κατέστησαν ενήμερες και συνεχίζουν να ισχύουν και να εξυπηρετούνται.

Για τους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν στην ευκαιρία που έδωσε το άρθρο 87 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ολοκληρώθηκε η τυπική απώλεια 213.000 ρυθμίσεων, οι οποίες δεν εξυπηρετούνταν και είχαν καταστεί στην ουσία ανενεργές. Πλέον οι ρυθμίσεις αυτές έγιναν και τυπικά μη ενεργές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο δεν έχει γενικό χαρακτήρα και αφορά ρυθμίσεις των 36/72,100,120 δόσεων ή πάγιες ρυθμίσεις των 24 ή 48 δόσεων, που δεν είχαν απωλεσθεί με πράξη του προϊσταμένου της ΔΟΥ, αλλά βρίσκονταν σε μια «γκρίζα ζώνη», καθώς ούτε ενεργές ήταν, αλλά ούτε και είχαν κλείσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx