Η Air France παρατείνει μέχρι 6 Αυγούστου την αναστολή πτήσεων προς Λίβανο

Η Air France παρατείνει μέχρι 6  Αυγούστου την αναστολή πτήσεων προς Λίβανο

Η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι τόσο η ίδια, όσο και η συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρία Transavia  ανανεώνουν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Παρισιού και Βηρυτού «τουλάχιστον μέχρι την 6η Αυγούστου, με δεδομένη την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής». Η αρχική αναστολή πτήσεων έληγε σήμερα.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν, του Ισραήλ και του Λιβάνου ακυρώνοντας τις πτήσεις τους προς Ισραήλ και Λίβανο, καθώς μεγαλώνουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας περιφερειακής πολεμικής σύγκρουσης. Οι αεροπορικές εταιρίες όμως ανησυχούν και για τυχόν σποραδικές εκρήξεις πυραύλων και όχι μόνον για το ενδεχόμενο σύρραξης.

Η Air France ανέστειλε τις πτήσεις της μεταξύ του Παρισιού και της Βηρυτού την περασμένη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τον πύραλο που έπληξε τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν, με συνέπεια το θάνατο 12 ανηλίκων σε γήπεδο της περιοχής. Για την επίθεση αυτή, τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ κατηγορούν την Χεζμπολάχ, η οποία επιμένει ότι επρόκειτο για αναχαιτιστική βολή του Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι