Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στο SLpress.gr για το φιάσκο της Καμπούλ

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια έδωσε στο μπρίφινγκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για το θέμα των Αφγανών διερμηνέων που απέτυχε να απεγκλωβίσει από την Καμπούλ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ερώτημα τέθηκε στο μπρίφινγκ από το slpress.gr, το οποίο ανέδειξε το θέμα όλες τις προηγούμενες ημέρες, καταδεικνύοντας την λιποψυχία αρμοδίων, αλλά και τον κακό συντονισμό, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η απομάκρυνση από την Καμπούλ Αφγανών πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος.

«To  υπουργείο Εξωτερικών απέτυχε να εξασφαλίσει την έξοδο από την Καμπούλ των Αφγανών διερμηνέων που συνεργάστηκαν με την ελληνική αποστολή τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του slpress.gr αυτό οφείλεται στην λιποψυχία των Ελλήνων αρμοδίων. Υπάρχει κάποιο σχόλιο της κυβέρνησης και θα γίνει κάτι έστω στο και πέντε για τους ανθρώπους  αυτούς, καθώς το θέμα εκθέτει πλέον την χώρα;» ήταν  η ερώτηση που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Απαντώντας ο κ. Οικονόμου δήλωσε: « Η εξωτερική πολιτική δεν χαρακτηρίζεται από λιποψυχία, όποιος το ισχυρίζεται είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας βλέπει και διαβάζει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα στην Καμπούλ, το κλίμα πανικού που επικρατεί, το λουτρό αίματος στο αεροδρόμιο μετά την επίθεση αυτοκτονίας.  Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε και εξακολουθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν εκτός χώρας οι άνθρωποι αυτοί. Το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. Η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται και η προσπάθεια συνεχίζεται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι