Η Αρμενία έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΑΣΕ για εκεχειρία στο Καραμπάχ

Η Αρμενία έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΑΣΕ για εκεχειρία στο Καραμπάχ

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να συνεργαστεί με την ομάδα μεσολάβησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στην οποία συμπροεδρεύουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, ώστε να εγκαθιδρυθεί εκ νέου εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των αυτονομιστών που υποστηρίζει το Γερεβάν από την Κυριακή.

“Είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε με τις χώρες που συμπροεδρεύουν της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ για την εγκαθίδρυση μιας εκεχειρίας που θα στηρίζεται στις συμφωνίες του 1994-1995”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας σε ανακοίνωσή του. Η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι συμπροεδρεύουσες της Ομάδας του Μινσκ στον ΟΑΣΕ, η οποία ιδρύθηκε το 1992 για να μεσολαβήσει στην σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τους Αρμένιους αυτονομιστές για τον ορεινό θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ζήτησαν χθες Πέμπτη τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και την εγκαθίδρυση εκεχειρίας. Ωστόσο η Τουρκία ανακοίνωσε ότι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις δεν θα πρέπει να διαδραματίζουν κάποιον ρόλο στις ειρηνευτικές κινήσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι