Η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό… Οι ημερομηνίες

Η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό… Οι ημερομηνίες

Το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα γίνει η άρση των μέτρων, τα οποία είχαν ληφθεί για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, περιέγραψαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και υφυπουργοί της κυβέρνησης. Η άρση των μέτρων ξεκίνησε από χθες Τρίτη, καθώς σε λειτουργία τέθηκαν τα υποθηκοφυλακεία, τα πρωτοδικεία και τα ειρηνοδικεία.

4 Μαΐου

Από τις 4 Μαΐου, δεν θα χρειάζεται SMS ή βεβαίωση μετακίνησης, ενώ ξεκινά το άνοιγμα των καταστημάτων. Ειδικότερα, θα ανοίξουν-βάσει κανόνων για να αποφεύγεται ο συνωστισμός-βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών, καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού, καταστήματα πώλησης φυτών, ΚΤΕΟ, καταστήματα πώλησης υποδημάτων, καταστήματα οπτικών, καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, καθώς και κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Παράλληλα, οι εκκλησίες θα ανοίξουν για ατομική προσευχή, ενώ επανεκκινούν οι αγορές καταναλωτών και απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές.

Σημειώνεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταβαίνουν σταδιακά στην εργασία τους το πρωί, από τις 7 έως τις 9 π.μ., ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από τις 9 π.μ. έως τις 10 π.μ. – πλην φούρνων, σούπερ μάρκετ και τραπεζών – προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Πάντως, περιορισμοί θα συνεχίσουν να υφίστανται για τις μετακινήσεις προς την περιφέρεια και τα νησιά, ενώ συστήνεται η χρήση Ι.Χ. αντί μέσων μεταφοράς, αλλά και η τηλεργασία.

11 Μαΐου

Από τις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς και των φροντιστηρίων για την προετοιμασία των μαθητών της ίδιας τάξης. Επίσης ανοίγουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ενώ από την Κυριακή 17 Μαΐου, οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τη θεία λειτουργία στην εκκλησία, με συγκεκριμένους κανόνες.

18 Μαΐου

Βάσει του σχεδίου, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.Επιπλέον θα λειτουργήσουν τα πάρκα, οι κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι.

1 Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα ‪με έναν πελάτη ανά 20 τ.μ., με χρήση μάσκας, χωρίς να λειτουργούν οι χώροι εστίασης εντός αυτών. Επίσης, ανοίγουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, επίσης υπό περιορισμούς.‪

Εντός Ιουνίου

Μέσα στον Ιούνιο, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακριβείς ημερομηνίες, αναμένεται να ανοίξουν σε πρώτη φάση τα θερινά σινεμά και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Ακολούθως, μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι. Τέλος, σε ένα έβδομο στάδιο, εντός Ιουνίου εκ νέου, θα λειτουργήσουν και σε εσωτερικούς χώρους εστιατόρια και καφετέριες, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx