Η Αστυνομία στον Πόρο δεν έκανε ελέγχους – Τώρα με 18 κρούσματα σε μια μέρα αδειάζουν τα ξενοδοχεία

Η Αστυνομία στον Πόρο δεν έκανε ελέγχους – Τώρα με 18 κρούσματα σε μια μέρα αδειάζουν τα ξενοδοχεία

Άδειασαν τα ξενοδοχεία στον Πόρο και οι κάτοικοι ανησυχούν τόσο για τον κορονοϊό, όσο και για το πλήγμα στον τουρισμό. Ενώ το Σαββατοκύριακο θα είχαν πληρότητα 90%, οι περισσότεροι επισκέπτες έφτιαχναν βαλίτσες και έφευγαν για να μη φορούν μάσκα όλη μέρα, αλλά και γιατί δεν θα είχαν πια νυχτερινή ζωή.

Ο δήμαρχος του Πόρου κατήγγειλε πριν από ενάμισι μήνα και εγγράφως την αδιαφορία της Αστυνομίας, όπως την κατήγγειλε και σε σημερινές συνεντεύξεις του.

Έγινα “κακός” επειδή ζητούσα να κάνουν ελέγχους

“Πίεζα την Αστυνομία να ελέγχει τους επιχειρηματίες, και εκείνη αδιαφορούσε. Και όταν τους πίεζα πολύ, λες και με εκδικούνταν, ασχολούνταν μα αγορανομικές παραβάσεις και σαχλαμάρες ή απλώς έγραφαν αναφορά με βάση νόμους του 1980 ότι κάποιος είχε πέντε – είκοσι καρέκλες παραπάνω, χωρίς όμως να προβαίνουν σε καμία απολύτως ενέργεια.  Και ήρθα σε σύγκρουση με επιχειρηματίες, γιατί αφού δεν έκανε η Αστυνομία τη δουλειά της, έπρεπε να την κάνω εγώ κι ας μην διαθέτει ο δήμος δημοτική αστυνομία”, είπε ο δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης. “Πήγα και έκλεισα μαγαζί που δεν τηρούσε μέτρα, και την άλλη μέρα άνοιξε. Δεν θα υπήρχε αυτή η χαλάρωση στο νησί αν η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Όλοι ξέρουμε ότι για να τηρηθούν τα μέτρα δεν χρειάζεται πολύ. Κάνουν οι ελεγκτικές αρχές  ένα-δύο ελέγχους και όλοι μαζεύονται. Όμως ούτε αυτό δεν έγινε”.

Φήμες θέλουν τα 18 κρουσματα να σχετίζονται με πάρτι νεαρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι