Η ατζέντα επαφών του Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Η ομιλία Μητσοτάκη στην Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (live)

Επαφές με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής διπλωματίας  και τη σύναψη συμμαχίων, πραγματοποιεί  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση αύριο το βράδυ και μεταξύ άλλων, αναμένεται να  επισημάνει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σήμερα στις 14:10 τοπική ώρα. Επίσης, σήμερα το βράδυ, ο Μητσοτάκης στις 20:00 θα παραβρεθεί σε δεξίωση ομογενειακών οργανώσεων που γίνεται προς τιμήν του.

Επίσης, θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στον οποίο η Ελλάδα έχει ήδη διαμηνύσει ότι στηρίζει τη θέση της Τρίπολης για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και το Ground Zero με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 20 ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη περιλαμβάνει και σημαντικούς επενδυτές, όπως με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για ορισμένους μόνο ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

Οι συνομιλίες εστιάστηκαν στην εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική. Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν  το ενδιαφέρον της Ελλάδος για την Αφρική, ενώ υπενθύμισαν τη σημαντική συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της “διπλωματίας των εμβολίων”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι