Η Μπακογιάννη “αποδέχεται” τον Καραμανλή αλλά για το Σαμαρά λέει ότι “κάνει σαν να μην τον παίζουν τα άλλα παιδιά”

Η  Μπακογιάννη “αποδέχεται” τον Καραμανλή αλλά για το Σαμαρά λέει ότι “κάνει σαν να μην τον παίζουν τα άλλα παιδιά”

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι δεν με παίζουν» εξέφρασε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, ενώ αντίθετα για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι «έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τον διχασμό που αντιμετωπίζει».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε επίσης ότι της έκανε εντύπωση «η παρουσία της κυρίας Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά» και ότι «αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση όποτε είχε μαζί της το κέντρο. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκτίμησε ότι «ο κόσμος γύρω αλλάζει ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό ο κ. Σαμαράς. Η Ευρώπη βρίσκεται σε περιδίνηση» και προσέθεσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών «πώς θα αλλάξει; Μου θυμίζει κάποιους που λένε ότι μπορεί να αλλάξει η συμφωνία της Λωζάννης. Αν τα Σκόπια είναι σε δύσκολη θέση είναι γιατί έχουν απέναντί τους την διεθνή κοινότητα. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ΥΠΕΞ και εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά είπε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Ας έλεγε στον κ. Βενιζέλο ότι εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις. Ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος όπως τα προηγούμενα χρόνια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι