Η δίκη των Folli Follie

Η δίκη των Folli Follie

“Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά” είπε κατά την δεύτερη ημέρα απολογίας του ο ιδρυτής της εταιρείας Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατηγορούμενος ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που μεθοδευμένα παρουσίαζε παραποιημένα στοιχεία ώστε να εμφανίζεται εύρωστη η εισηγμένη επιχείρησή του».

Ο πρώτος από τους συνολικά δέκα κατηγορούμενους για το σκάνδαλο με διεθνείς προεκτάσεις που ξέσπασε το 2018 και οδήγησε σε κατάρρευση της διεθνούς εταιρίας, συνέχισε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την απολογία του.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν σήμερα οι δικηγόροι της νέας διοίκησης της εταιρίας οι οποίοι επανέφεραν το αίτημά τους για αποδέσμευση ακινήτων της, προκειμένου όπως ανέφεραν να προχωρήσει η εξυγίανση της Folli Follie η οποία έχει καθυστερήσει επί σειρά ετών. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, καθώς για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατηγορεί τη νέα διοίκηση της εταιρίας για σειρά αδικημάτων που αφορούν την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της FF, λέγοντας ότι «κόποι 40 χρόνων έφυγαν από το 2018 έως σήμερα».

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ο κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις από τον πρόεδρο ως προς τον κλάδο της Ασίας του Ομίλου και είπε πως τα προβλήματα εμφανίστηκαν περίπου το 2009, ενώ απέδωσε τη δυσχέρεια που εμφάνισαν οι θυγατρικές στα πολλά έξοδα για το επικοινωνιακό κομμάτι των επενδύσεων. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν πλασματική εικόνα το μέγεθος της επιχείρησης, καθώς «είχε 500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο», δέχθηκε όμως ότι «ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα» και ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στην Ασία.

Πρόεδρος: Τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Είχαν πολλά έξοδα οι επενδύσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δανειζόμουν από δικά μου κεφαλαία και τα έβαζα στην Ασία για να αναπτυχθεί.

Πρόεδρος: Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται πρόβλημα στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Περίπου το 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 μιλάμε. Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα.

Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρίες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες. Εγώ όμως όλα τα χρήματα που είχα, τα έβαζα στην εταιρία και αδίκησα την οικογένειά μου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια. Αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής η επιχείρηση και στην Ασία και στην Ελλάδα. Όλοι οι κόποι μου, 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά”.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι