Η δραστήρια Κίνα: Διπλάσιες πατέντες

Η δραστήρια Κίνα: Διπλάσιες πατέντες

Πατέντες με το κιλό αδειοδοτούνται στην Κίνα, ενώ γίνονται διαρκώς αναπτυξιακά και επενδυτικά συνέδρια

H καινοτόμα εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας αύξησε κάθετα τις ευρεσιτεχνίες στην Κίνα στο συγκεκριμένο τομέα, όπου ανακοινώθηκε ότι το 2022 ο αριθμός των νέων εφευρέσεων που έλαβαν σχετικές άδειες στην ψηφιακή οικονομία έφτασε στις 296.000, με μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 22,6% από το 2016 μέχρι φέτος. Η ανακοίνωση αυτή έγινε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κίνας.

Εν τω μεταξύ άρχισε χθες η ετήσια Διάσκεψη του Financial Street Forum 2023 στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή τόσο Κινέζων, όσο και ξένων ειδικών στα χρηματοοικονομικά. Έχει επιτευχθεί ευρεία συναίνεση «για την προώθηση του ανοίγματος και της συνεργασίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Κίνας», όπως είπε ο κ. Γιν Λι, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Δημοτική Επιτροπή του Πεκίνου. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κινεζική πρωτεύουσα θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο εθνικό κέντρο διαχείρισης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την προώθηση των επενδύσεων στην Ευρύτερη Περιοχή του Κόλπου της Γκουανγκντόνγκ, ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκαν 859 επενδυτικές και εμπορικές συμφωνίες αξίας 2,24 τρισεκατομμυρίων γιουάν (290 δισεκατομμυρίων ευρώ). Αυτές αφορούν τόσο την περιφέρεια Γκουανγκντόνγκ (γνωστότερη ως Καντώνα), όσο και το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Η εκδήλωση ήταν καρπός μιας κοινής προσπάθειας των τοπικών κυβερνήσεων της Γκουανγκντόνγκ (παράκτια περιφέρεια της νοτιοανατολικής Κίνας), του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, που επεδίωξαν την συμμετοχή μεγάλων εταιριών και επαγγελματικών οργανώσεων για ένα πλαίσιο κοινής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετείχαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Παράλληλα αρχίζει την άλλη εβδομάδα η ετήσια διοργάνωση για το 2023 της διάσκεψης επιχειρηματιών του Στενού της Ταϊβάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Νοεμβρίου, στην πόλη Ναντσίνγκ πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Τσιανγκσού. Το κεντρικό θέμα της διάσκεψης θα είναι ένα νέο ανπατυξιακό πλαίσιο, με ενοποιημένες πολλές παραμέτρους της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και των αλυσίδων εφοδιασμού. Συμμετέχουν πάνω από 800 επιχειρηματίες και ακαδημαϊκού, και από τις δύο όχθες του Στενού της Ταϊβάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι