Η ΕΕ ετοιμάζει νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ ετοιμάζει νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
EPA-ΑΠΕ

 

 

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι μετά τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο θα προτείνει την επιβολή κυρώσεων σε περισσότερους οργανισμούς που στηρίζουν το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Σε ανάρτησή της στα social media ανέφερε ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας στο Κίεβο δεν μπορούν να σταματήσουν μόνο με καταδίκες και ότι πρέπει να αυξηθεί η στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία και η πίεση προς τη Μόσχα.

Η Κάλας υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη διαθέσει 6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο πακέτου 90 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας και πρόσθεσε: «Σήμερα θα προτείνω νέες κυρώσεις σε περισσότερες οντότητες που στηρίζουν τη ρωσική πολεμική βιομηχανία». Τόνισε επίσης ότι οι κυρώσεις πρέπει να αυξάνονται όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά αμάχων και ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να πληρώνει το κόστος μέχρι να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κερδίσει».

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 74 πυραύλους και 496 drones στην τελευταία επίθεση.
Η ΕΕ είχε ήδη προτείνει νέο πακέτο κυρώσεων στις αρχές Ιουνίου, το οποίο απαιτεί ομοφωνία των κρατών-μελών για να τεθεί σε ισχύ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx