Η ΕΕ προγραμματίζει πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς Γάζα

Η ΕΕ προγραμματίζει πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς Γάζα

Έξι πτήσεις ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ προς τη Γάζα έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα φτάσουν συνολικά τις 14 οι πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια που έχει προορισμό την Γάζα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, καθώς προγραμματίστηκαν άλλες έξι. Με αυτές τις πτήσεις μεταφέρθηκαν και πρόκειται να μεταφερθούν στην Αίγυπτο συνολικά πάνω από 550 τόνοι επείγουσας βοήθειας για τον πληθυσμό της Γάζας, με σκοπό να γίνεται γρήγορη παράδοση μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι «οκτώ πτήσεις με τις απαραίτητες προμήθειες έχουν ήδη φτάσει στην Αίγυπτο (με πάνω από 372 τόνους βοήθειας) και άλλες έξι είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα, επεξεργαζόμαστε σχέδια για συμπληρωματικές διαδρομές, όπως ένας θαλάσσιος διάδρομος». Συγκεκριμένα, δύο πτήσεις από το Μπρίντιζι της Ιταλίας έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο μεταφέροντας 55 τόνους ειδών που δωρήθηκαν από την ΕΕ στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Το φορτίο περιλαμβάνει υλικοτεχνικά είδη, όπως κινητές μονάδες αποθήκευσης, προμήθειες ψυκτικής αλυσίδας και άλλα είδη που θα αυξήσουν την ικανότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να εξασφαλίσουν μια πιο αποτελεσματική ανταπόκριση  στις ανάγκες των Παλαιστινίων. Τρεις ακόμη πτήσεις πρόκειται να αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι μεταφέροντας υλικό καταφυγίου, όπως σκηνές και στρώματα, δωρεά της Ρουμανίας. Η έκτη πτήση θα αναχωρήσει από την Οστάνδη του Βελγίου αργότερα αυτόν τον μήνα μεταφέροντας προμήθειες από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι