Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε τεράστιο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

H ελληνική αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει μεγάλο δίκτυο που διακινούσε λαθραία τσιγάρα κατάφερε η ελληνική αστυνομία. Έπειτα από γιγάντια επιχείρηση ανακάλυψε τεράστια εργοστάσια παραγωγής καπνού και τσιγάρων. Το κύκλωμα ήταν ιδιαίτερα οργανωμένο, καθώς χρησιμοποιούσε υπερσύγχρονο τυπογραφείο για τα πλαστά λογότυπα και στόλο φορτηγών.

Το κύκλωμα που διακινούσε δισεκατομμύρια λαθραία τσιγάρα ήταν ίσως το μεγαλύτερο που δρούσε ποτέ στη χώρα. Ενδεικτικό είναι ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν 39 άτομα, ενώ σχημάτισαν δικογραφία για ακόμα οχτώ. Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν σε 22 διαφορετικούς χώρους του κυκλώματος σε Ασπρόπυργο, Πέραμα, Άνω Λιόσια, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Αχαρνές, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Βοιωτία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πλήρες εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων, με δυνατότητα παραγωγής 1,1 δισ. τσιγάρων το χρόνο και πλήρες εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού. Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν μέχρι και εκτυπωτικό κέντρο (τυπογραφείο) για εκτύπωση ετικετών τσιγάρων καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
Συνολικά κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 91.828.440 τσιγάρα, 112.415 κιλά κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού και 75.000.000 ετικέτες τσιγάρων, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι είναι περίπου 20.000.000 ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx