“Η Ελλάδα που Ματώνει” – Στις 22/5 η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στην Πάτρα

“Η Ελλάδα που Ματώνει” – Στις 22/5 η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στην Πάτρα

Το βιβλίο της πρώτης γυναίκας Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη με τίτλο «Η Ελλάδα που Ματώνει», από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Την εκδήλωση διοργανώνει το Περιοδικό Πατρινόραμα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη και τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και υποστηρίζεται από το βιβλιοπωλείο discover.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πέτρος Γρουμπός-Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Ανδρέας Παπακυριακόπουλος- τέως Διευθυντής ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ, Γεώργιος Χαρβαλιάς -δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας και η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Γ».

ΜΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΡΘΡΑ

Σε Γ’ Έκδοση, το βιβλίο με τίτλο “Για την Ελλάδα που ματώνει”, ρίχνει φως στο κυρίαρχο πρόβλημα του νεοελληνικού κράτους, που είναι η υποτέλεια. Μέσα από τα πολυάριθμα και επίκαιρα άρθρα του, της Ελλάδας, που επί 202 συναπτά χρόνια, δεν κατόρθωσε, δεν επιτράπηκε να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία. Το μαύρο σύννεφο μιας ακραίας υποτέλειας, που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με τα εγκληματικού περιεχομένου μνημόνια, υποχρεώνει την πατρίδα μας, εκτός ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων, να περνά τα διεθνή συμφέροντα πάνω από τα εθνικά, ακόμη και όταν αυτή η προτίμηση καταστρέφει το σύνολο των θετικών προοπτικών της. Το ιδιότυπο αυτό αποικιοκρατικό καθεστώς, κατά κυριεύει όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού κράτους, απομυζώντας κάθε ικμάδα και κάθε αναπτυξιακή του δυνατότητα. Η απεικόνιση του μακροχρόνιου αυτού ελληνικού δράματος επιχειρείται μέσα από την ανάλυση επιλεγμένων συμβάντων, αποφάσεων ή παραλείψεων σε επίπεδο εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, νομισματικό, δημογραφικό/μεταναστευτικό, εξωτερικής πολιτικής, αλλά και παραίτησης από δικαιωματικές διεκδικήσεις, όπως αυτή περιέχεται στα έξι κεφάλαια του ανά χείρας βιβλίου. Καθώς η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πορείας στα χρόνια που έρχονται, οδηγεί την Ελλάδα, με απόλυτη δυστυχώς βεβαιότητα, σε πλήρη εξαφάνισή της από προσώπου Γης, ελπίζεται ότι το περιεχόμενο του ανά χείρας έργου θα συμβάλλει, αρχικά στην ευρύτερη συνειδητοποίηση αυτού του θανάσιμου κινδύνου, και στη συνέχεια στην έγκαιρη αποτροπή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι