Η Ελληνική Λύση για τον προϋπολογισμό

Φάμελλος: "Σχέδιο αδικίας προωθεί η κυβέρνηση" - Ανδρουλάκης: "Επιστρέφετε ψίχουλα στην κοινωνία"

Κριτική εφ΄όλης της ύλης άσκησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε κριτική ότι θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στο Σουέζ καθώς κλείνουν όλες οι εταιρείες τα δρομολόγια για Σουέζ από την Κίνα και αυτό εκτιμά ότι θα φέρει «πείνα μεγάλη, γιατί σπάει η εφοδιαστική αλυσίδα. Μιλάμε για το 80% του παγκόσμιου εμπορίου. Κάνατε τίποτα γι’αυτό; Ή θα αρχίσουν τα προβλήματα και θα λέτε πάλι ότι είναι εξωγενείς οι παράγοντες;» είπε μεταξύ άλλων.

Έκρινε τον προϋπολογισμό αντιλαϊκό, αντιαναπτυξιακό και κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της πλουτοκρατίας. «Ο κος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Μου φαίνεται ότι μπέρδεψε το εισόδημα των πολιτών με το εισόδημα των ολιγαρχών και των τραπεζιτών. Είπε εν συνεχεία ότι ο υπουργός οικονομικών κος Χατζηδάκης έχει πει ψέμματα και αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην ΕΕ των 27 σε κατώτατο μισθό. Μα το θέμα είναι σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στον μέσο μισθό στην ΕΕ. Ψέμμα δεύτερο,  είπε ότι το ιδιωτικό χρέος έχει μειωθεί στα 100,8 δις ευρώ. Όμως το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 381,8 δις ευρώ! Ψέμμα τρίτο: μίλησε για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μάλιστα είπε ότι το 2018 ανέρχονταν σε 50 δις, και σήμερα ανέρχονται σε 7,9 δις ευρώ. Εξαπατάτε τους πολίτες, γιατί απλά οι τράπεζες έδωσαν τα δάνεια στα funds!», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Προσέθεσε: «Αντί να κάνετε κάτι για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και τσιγάρων, από το οποίο το κράτος χάνει 3 – 5 δις ευρώ το χρόνο, αντί να εισπράξετε τις οφειλές των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου, που ανέρχονται σε 140 δις ευρώ, αντί να ελέγξετε τις πολυεθνικές που κάνουν φορο-αποφυγή, αντί να ψάξετε αν τα τιμολόγια των επιχειρήσεων των μεγάλων, είναι πραγματικά και όχι εικονικά, για να γλιτώνουν φόρους, το μόνο που σκεφτήκατε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια εφαρμογή για να ρουφιανεύει ο ένας Έλληνας τον άλλον, επειδή δεν κόπηκε η απόδειξη. Φτιάξατε την τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες. Φτιάξατε κράτος κουκολοφόρων.»

Αναφέρθηκε στην «φούσκα των ακινήτων. Η ΤτΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με πρόσφατη έκθεσή της, σύμφωνα με την οποία το κόστος στέγασης το 2022 διαμορφώθηκε στο 34,2% του μισθούς», είπε και αναφέρθηκε εν συνεχεία στο δημογραφικό. «Δεν δίνετε κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες. Θα είμαστε φιλοξενούμενοι εμείς στη χώρα μας», είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης.

Για τις αυξήσεις στις τιμές είπε «αφήνετε τη μαφία των καρτέλ να αλωνίζει στα σούπερ μάρκετ. Κάνουν ειδικές συμβάσεις με τους προμηθευτές, οι προμηθευτές εκδίδουν τιμολόγια με αυξημένες τιμές, έπειτα ο παραγωγός εκδίδει πιστωτικά τιμολόγια με αστείες δικαιολογίες. Στα ιδιωτικά συμφωνητικά των σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές υπάρχουν συμφωνίες για επιστροφές, όπως η βασική έκπτωση, η φύρα, η προβολή, η προώθηση στο ράφι! Αυτά είναι μαφιόζικες πρακτικές. Επί δεκαετίες γίνονται αυτά. Όμως εσείς κυβερνάτε τώρα 5 χρόνια. Πόσο καιρό θέλετε για να διορθώσετε αυτά;»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι