Η εντεκάχρονη Αθηναία Μύρτις συμμετέχει με μήνυμά της στην παγκόσμια μάχη κατά του κορονοϊού (βίντεο)

Η εντεκάχρονη Αθηναία Μύρτις συμμετέχει με μήνυμά της στην παγκόσμια μάχη κατά του κορονοϊού (βίντεο)

Την εντεκάχρονη Μύρτιδα που πέθανε στην Αθήνα στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 πΧ επιστράτευσε ο ΟΗΕ στη μάχη κατά του κορονοϊού

Το 430 π.Χ., η εντεκάχρονη Αθηναία Μύρτις, θύμα και αυτή όπως και ο Περικλής του μεγάλου Λοιμού των Αθηνών, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά θα συμμετείχε στην παγκόσμια μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Γιατί η Μύρτις με τη σοφία και την εμπειρία των δυόμισι χιλιάδων χρόνων της αισθάνεται τον κίνδυνο που βιώνει όλος ο πλανήτης από μία απειλητική αλλά όχι ανίκητη πανδημία.Μία παραγωγή  video  animation  με πρωτοβουλία του Kαθ. Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη και του  Περιφερειακού Κέντρου  Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.

βίντεο)

(

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version