Η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη στους Βρετανούς

Κασσελάκης: «Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό»

Επιστολή για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έστειλε στους Βρετανούς ο Στ. Κασσελάκης και ζητεί να κάνουν το ίδιοι οι αρχηγοί όλων των κομμάτων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ, κάλεσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να στείλουν από κοινού μία επιστολή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε βρετανικές αρχές και απέστειλε σε όλους ως προσχέδιο την δική του.

Σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η παράνομη αφαίρεση και κλοπή τους από τον Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν, όταν η Ελλάδα τελούσε υπό οθωμανική κατοχή, έθεσε σε κίνδυνο την πολιτιστική και αρχιτεκτονική ακεραιότητα ενός από τα σημαντικότερα ορόσημα του παγκόσμιου πολιτισμού και της ελληνικής κληρονομιάς. Η επιστροφή τους εκεί που ανήκουν είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους Έλληνες και σας καλούμε να επανεξετάσετε τη στάση της χώρας σας και να υποστηρίξετε την πρόταση για τη συγκρότηση διμερούς επιτροπής Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου, που θα εξετάσει σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο το ζήτημα με τη συμμετοχή της UNESCO και άλλων σχετικών διεθνών οργανισμών.

»Οφείλουμε επίσης να εκφράσουμε την απογοήτευση και την ενόχλησή μας για την απόφαση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, κ.κ. Rishi Sunak, να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις κατά τα άλλα άριστες ελληνοβρετανικές σχέσεις. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το ποιος κατέχει το αξίωμα, έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει ενεργά και δημόσια την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και να συζητήσει το θέμα με τον Βρετανό ομόλογό του.

» Με καλή την πίστη και με αισθήματα φιλίας προς τους Βρετανούς πολίτες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς μας συνεργασίας για ένα ζήτημα που ακουμπά την καρδιά του κάθε Έλληνα και όχι μόνο», καταλήγει η επιστολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι