Η Ευρώπη στηρίζει την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί εδώ και καιρό την ηγετική θέση της στις εξαγωγές της χώρας και πάει πολύ καλά, μια που είναι η 14η χώρα σε παραγωγή αυτοκινήτων παγκοσμίως -όχι μόνον αμιγώς τουρκικών, αλλά και αυτοκινήτων πολλών άλλων εταιρειών.

Η Ευρώπη απορροφά μάλιστα το 50% της παραγωγής της ή 800.000 οχήματα ετησίως (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία).

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu οι Ευρωπαίοι απορροφούν συγκεκριμένα το 50,62% των συνολικών εξαγωγών αυτοκινήτων της Τουρκίας και μέσα σε μόλις οκτώ μήνες (μέχρι και τον Αύγουστο του 2020) πήραν αυτοκίνητα αξίας άνω των 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Γαλλία πήρε το προβάδισμα, καταλαμβάνοντας περισσότερα από 884 εκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές αυτοκινήτων προερχόμενα από την Τουρκία. Ακολούθησε η Γερμανία με αγορές αξίας άνω των 543 εκατομμυρίων δολαρίων επίσης από την Τουρκία, ενώ οι εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πάνω από 478 εκατομμύρια δολάρια, στην Ιταλία πάνω από 474 εκατομμύρια δολάρια και στην Ισπανία πάνω από 407 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης η Τουρκία πούλησε αυτοκίνητα αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Κάτω Χώρες, ενώ, αύξησε επίσης τις εξαγωγές της και στη Δανία κατά 25%.

Οι εξαγωγές προς την Αίγυπτο έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά κατά 74% -194 εκατομμύρια δολάρια (164 εκατ. ευρώ).

Οι εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία σημειώνουν επίσης αύξηση κατά 195%. Η Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ μηνών πήρε αυτοκίνητα αξίας 46 εκατ. δολαρίων (38 εκατομμυρίων ευρώ).

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι