Η Φινλανδία κλείνει τα σύνορα εξαιτίας του κορονοϊού

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η επελαση του κορονοϊού αναγκάζει την κυβερνηση της Φινλανδίας να λάβει μέτρα περιορισμού της πανδημίας κλείνοντας τα σύνορα και απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις. Η κυβέρνηση κλείνει εκ νέου τα σύνορα με Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία.

Το Ελσίνκι αποφάσισε να παρατείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει και απαιτούν από όσους έρχονται από τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για COVID-19 κατά την άφιξή τους και να αυτοαπομονώνονται για 10 ημέρες ή να υποβάλλονται σε τεστ για δεύτερη φορά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων θα απαγορευθούν στο Ελσίνκι, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μια αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό. Αν και ο μέσος όρος 14 ημερών για τις μολύνσεις από κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους στη Φινλανδία παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, 58, οι αρχές δημόσιας υγείας ανέφεραν πως ο δείκτης είναι σχεδόν διπλάσιος στην περιοχή της πρωτεύουσας και άρα οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι.

Ο δήμαρχος του Ελσίνκι Γιαν Βαπααβουόρι δήλωσε ότι «ο ανώτατος αριθμός ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα περιοριστεί σε 20 στην περιοχή της πρωτεύουσας αρχής γενομένης από τις 23 Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι