Η γαλανόλευκη στο Ντίσελντορφ

Ζάκυνθος

Ορατές από κάθε γωνιά του Ντίσελντορφ θα είναι οι ελληνικές σημαίες και η σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας που θα “ντύσουν” στις 25 Μαρτίου τον Πύργο του Ρήνου, ένα από τα εμβληματικά κτήρια της γερμανικής πόλης, όπου ζουν 200.000 από τις 700.000 Έλληνες της Γερμανίας.

Το ψηλότερο σημείο της πόλης θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα με έγκριση του νέου δημάρχου του Ντίσελντορφ Στέφαν Κέλερ σε συνεργασία και με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην πόλη κα Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Επί 3 ώρες θα πραγματοποιηθεί ένα lazer show το οποίο θα αποτυπώνει τα «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά μαζί με μια σειρά από φωτορρυθμικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα απεικονίζουν όλα τα σύμβολα της επανάστασης.

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντίσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας. Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί» δήλωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) έχει ύψος 240,5 μ. και είναι το υψηλότερο κτίριο της πόλης. Εκτενή αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση φιλοξένησαν μεταξύ άλλων αρκετά γερμανικά ΜΜΕ. Με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες!» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, του Μονάχου εξιστορεί το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, με τις ευλογίες της Εκκλησίας από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Φωταγωγήσεις μνημείων ή κτηρίων θα γίνουν και σε άλλες χώρες που έχουν σημαντική ελληνική παροικία, όπως στην Αυστραλία, αλλά και στο Βέλγιο και στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι