Η Γαλλία απέλασε τον ζωγράφο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Η Γαλλία απέλασε τον ζωγράφο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Οι αρχές της Γαλλίας απέλασαν και απαγόρευσαν την εκ νέου είσοδο στη χώρα σε έναν από τους γιους του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ιδρυτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα. Ο γιος του Ομάρ ζούσε χρόνια στη Γαλλία ζωγραφίζοντας τοπία σε ένα χωριό στη Νορμανδία, αλλά φέρεται να ανήρτησε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κρίθηκαν ότι εξυμνούν την τρομοκρατία. Ο δικηγόρος του είπε ότι ίσως το σχόλιο αφορούσε την επέτειο της δολοφονίας του πατέρα του.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρετεγιό είπε πως υπέγραψε μία διαταγή με την οποία απαγορεύεται η είσοδος στη Γαλλία στον Ομάρ Μπιν Λάντεν, αφού δικαστήριο επικύρωσε την απέλασή του -απέλαση που είχε γίνει για λόγους εθνικής ασφαλείας, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ρετεγιό δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη χρονική στιγμή της απέλασης ούτε για το πού στάλθηκε ο Μπιν Λάντεν, αλλά ο δικηγόρος του είπε ότι είναι πλέον στο Κατάρ.

«Ο κ. Μπιν Λάντεν, που ζούσε στον νομό Ορνέ εδώ και χρόνια, έχοντας παντρευτεί Βρετανίδα  υπήκοο, ανήρτησε το 2023 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλια με τα οποία εξυμνούσε την τρομοκρατία. Η διοικητική απαγόρευση διασφαλίζει ότι ο κ. Μπιν Λάντεν δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία για οιονδήποτε λόγο», έγραψε στο Χ ο Ρετεγιό.

Ο Πασκάλ Μαρτέν, ο οποίος βοηθούσε τον Μπιν Λάντεν να εμπορεύεται τους πίνακές του, τον περιγράφει ως άτομο που αντιτίθεται στην ισλαμιστική ιδεολογία και που βγάζει τα προς το ζην από τα έργα τέχνης του, ενώ πληρώνει και τους φόρους του. «Γίναμε φίλοι και μπορώ να σας πω ότι τίποτα εξ όσων λέγονται δεν μοιάζει με τον Ομάρ που εγώ προσωπικά γνωρίζω», δήλωσε ο Μαρτέν στο Reuters. Σύμφωνα με την τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Publicateur Libre, ο Μπιν Λάντεν τράβηξε την προσοχή των γαλλικών αρχών έπειτα από μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επέτειο της δολοφονίας του πατέρα του από αμερικανικές δυνάμεις το 2011. Το Ρόιτερς δεν έχει προς το παρόν καταφέρει να εντοπίσει την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μαρτέν είπε ότι ο Μπιν Λάντεν ανέφερε σε φίλους ότι άγνωστοι χάκαραν τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx