Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

Για επιστροφή στο "φρένο χρέους" δεσμεύεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Η Γερμανία κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή στο Βερολίνο μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, «την οποία τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει», όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καλέσαμε τον Ιρανό πρεσβευτή σήμερα. Δεν βρισκόταν στην πόλη. Ο επιτετραμμένος του παρουσιάστηκε στη συνέχεια. Του τονίσαμε ότι καταδικάζουμε σφόδρα την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ότι τίποτα δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει και ότι καλούμε το Ιράν να απέχει από κάθε νέα επίθεση, συμπεριλαμβανομένης και μέσω των συμμάχων του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Φίσερ. Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Ιράν, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι ευμετάβλητη και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx