Η Γερμανία κερνάει AstraZeneca και Johnson & Johnson!

Η Γερμανία κερνάει AstraZeneca και Johnson

Στη Γερμανία το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε πολλά κρατίδια μείωση της ζήτησης εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό το Αμβούργο και το Βερολίνο προτίθενται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίων. Την ίδια ώρα και άλλα γερμανικά κρατίδια εξετάζουν το ίδιο ενδεχόμενο.

Επιστολή του Γερμανού υπουργού Υγείας προς τις ηγεσίες των ομόσπονδων κρατιδίων, ζητεί «Να επιστρέψουν στην κεντρική, ομοσπονδιακή αποθήκη δόσεις εμβολίων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία προκειμένου να μεταβιβαστούν σε τρίτες χώρες ως δωρεές». Tα εμβόλια που αναμένεται να επιστραφούν πρώτα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι των εταιρειών AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA o εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών τους Αμβούργου (5 εκατ. κάτοικοι) δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί άμεσα με ένα απόθεμα που μένει στα αζήτητα, και συγκεκριμένα με 60.000 δόσεις AstraZeneca και 24.000 Johnson & Johnson.

Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν η Κάτω Σαξονία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και άλλα κρατίδια. Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει τις δόσεις εμβολίων που έχουν περισσέψει σε τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ. Tα εμβόλια της κοινοπραξίας Pfizer με τη γερμανική BionTech, αλλά και το αμερικανικό Moderna δεν προβλέπεται να διανεμηθούν σε άλλες χώρες αλλά θα αποθηκεύονται στον κεντρικό αποθηκευτικό χώρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι