Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με Βρετανία – Το σκέφτεται η ΕΕ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Σε διακοπή των αεροπορικών πτήσεων με τη Βρετανία αναμένεται να προχωρήσει από τα μεσάνυχτα η Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Την κίνηση αυτή ενδέχεται να την υιοθετήσει και η ΕΕ, ώστε να προστατευτούν οι πολιτές της από την μετάδοση της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με τη Βρετανία. Παράλληλα η Γερμανία θα ακολουθήσει την ίδια τακτική για τη Νότια Αφρική. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η ΕΕ, στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες. Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με τη Βρετανία, θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά. Η Ιρλανδία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτοπεριορισμό θα τίθενται οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από το Ηνωμένο Βασίλειο από αύριο στις 6 το πρωί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι