Η Γερουσία κάλεσε σε απολογία για λογοκρισία τους διευθυντές Twitter και Facebook

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Το CNBC μεταδίδει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας ψήφισαν για να εκδοθούν κλητεύσεις εις βάρος του διευθύνοντα συμβούλου του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και του Twitter Τζακ Ντόρσι.

Tους καλεί να καταθέσουν σχετικά με τον χειρισμό ενός άρθρου της New York Post σχετικά με τον γιο του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Ζάκερμπεργκ και ο Ντόρσι θα κατέθεταν ήδη ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google για ζητήματα μεροληψίας και απορρήτου.

Tο πρωτοσέλιδο της New York Post αναφερόταν στον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν και στο ότι ο πατέρας του,  όταν ήταν αντιπρόεδρος, κίνησε νήματα στην Ουκρανία για να επωφεληθεί ως επιχειρηματίας ο γιος του.Η New York Post επικαλέιτο και e-mail του Χάντερ Μπάιντεν προς συγκεκριμένη εταιρεία που τα βρήκε στο σκληρό δίσκο του ίδιου του Μπάιντεν. Αλλες μεγάλες εφημρίδες κήρυξαν τον ππολεμο στην New York Post ότι είχε στήσει το ρεπορτάζ για να αβαντάρει προεκλογικά τον Τραμπ και ότι το άρθρο δεν στέκει. Τα δύο κοινωνικά δίκτυα που καλεί σε απολογία η Γερουσία χειρίστηκαν το ρεπορτάζ ως fake news.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι