Η Γκεοργκίεβα “τάπωσε” τον Ντάισελμπλουμ στην κούρσα για το ΔΝΤ

Η Γκεοργκίεβα “τάπωσε” τον Ντάισελμπλουμ στην κούρσα για το ΔΝΤ

Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Νωρίτερα, η Γκεοργκίεβα είχε κερδίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των κυβερνήσεων των κρατών της ΕΕ για να λάβει το χρίσμα της Ένωσης για την ηγεσία του ΔΝΤ, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να οριστεί υποψήφια, δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Έπειτα από δύο γύρους ψηφοφοριών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμειναν διαιρεμένες για τον ορισμό του υποψηφίου για το ΔΝΤ, πρόσθεσε η πηγή. Ένας υποψήφιος χρειάζεται να εξασφαλίσει το 55% των ψήφων των 28 κρατών-μελών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 65% των πληθυσμών των κρατών μελών.

Στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν επικράτησε ωστόσο του Ντάισελμπλουμ, ο οποίος την συνεχάρη για την νίκη της.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι