Η γυναίκα του Πασινιάν στο μέτωπο – Ερντογάν: “Νικούμε” στο Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια του Αλλάχ

Η  γυναίκα του Πασινιάν στο μέτωπο – Ερντογάν: “Νικούμε” στο Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια του Αλλάχ

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη έναντι των αρμενικών δυνάμεων στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας ισχυρισμός που δεν μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή, παρά μόνον από δηλώσεις του προέδρου των Αζέρων.

«Θεού θέλοντος, πλησιάζουμε στη νίκη. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει τους αδελφούς μας Αζέρους», είπε ο Ερντογάν, επικαλούμενος την τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στον οποίο αναφέρθηκε ως «ο αδελφός μου».

Ο Αλίγιεφ σε σημερινό μήνυμά του στο Twitter  αναφέρει ότι ο αζερικός στρατός κατέλαβε άλλα 16 χωριά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στο μέτωπο με μονάδα γυναικών η “Πρώτη κυρία”

Στο μέτωπο βρίσκεται μετά από σύντομη εκπαίδευσή της μαζί με άλλες 20 εθελόντριες η σύντροφος του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, η Άννα Χακομπιάν (Anna Hakobyan). Η ομάδα των εθελοντριών μάλιστα λέγεται “Ερατώ”. Η Χακομπιάν έχει αποκτήσει με τον Πασινιάν τρεις κόρες και έναν γιο, ο οποίος ήδη υπηρετεί ως εθελοντής στο Αρτσάχ –έτσι ονομάζουν οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. (Στη φωτ. η Χακομπιάν είναι η όρθια, δεξιά)

2018 FIFA World Cup opening ceremony (2018-06-14) 31 (cropped)1.jpg

Η Χακομπιάν, 42 ετών, είναι δημοσιογράφος όπως ήταν και ο Πασινιάν προτού πολιτικοποιηθούν και οι δύο έντονα και συμμετείχε μαζί του στον ξεσηκωμό του 2018 που οδήγησε τον σύντροφό της στην Πρωθυπουργία. Εκείνη έκτοτε ανέλαβε την διεύθυνση των “Τάιμς της Αρμενίας”.

Η Άννα Χακομπιάν προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, εκτός από την διεύθυνση της εφημερίδας, ασχολείτο ιδιαίτερα και με ογκολογικά θέματα και διοργάνωνε πολλές εκδηλώσεις ειδικά για παιδικά ογκολογικά περιστατικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι