Η Ιταλία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον τουρισμό…

Ιταλικές οι ανάγκες, γερμανικό το πρόγραμμα! Βαγγέλης Σαρακινός

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να συνάψουν de facto συμφωνίες για τον τουρισμό ανάμεσά τους εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, τόνισε χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προειδοποιώντας πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο η ενιαία αγορά θα καταστραφεί.

Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών καταρτίζουν σχεδιασμούς για το άνοιγμα των συνόρων με πολλαπλές ταχύτητες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην καθεμία, με ορισμένες να εξετάζουν αρχικά την αποκατάσταση των ελεύθερων μετακινήσεων μόνο προς και από περιορισμένο αριθμό γειτόνων.

«Δεν θα αποδεχθούμε διμερείς συμφωνίες εντός της ΕΕ που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προνομιακούς τουριστικούς διαύλους», διεμήνυσε ο Κόντε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Αυτό θα μας έθετε εκτός της ΕΕ και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ». Η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 31.106 ανθρώπους στην Ιταλία· πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη. Ο Κόντε επισήμανε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί η ελευθερία κίνησης εντός της χώρας του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι