Η κακοκαιρία κινείται προς βορρά και ανατολικά

Η κακοκαιρία κινείται προς βορρά και ανατολικά

Έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσα προβλήματα στη Ναυπακτία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τη δυτική χώρα και τη βόρεια.

Στη Ναυπακτία σημειώθηκαν 5 περιστατικά με  πλημμύρες σε οικίες και χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική για απάντληση υδάτων. Στην ορεινή Ναυπακτία σημειώθηκαν  πτώσεις βράχων ενώ στην περιοχή Στρατό έσπασε ένα ρέμα.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι και στο Αγρίνιο και την Κέρκυρα. Στην Ηπειρο κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αρκετές καταιγίδες ενώ στα Γιάννενα τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά δεν δημιούργησαν ζημιές και προβλήματα στους κατοίκους.

rain.jpg

Πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις ο αέρας ήταν αρκετά ισχυρός με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές διακοπές ρεύματος, που αποκαταστάθηκαν γρήγορα. Επισης έπεσαν δέντρα, τα οποία απομάκρυνε η Πυροσβεστική.

Έκλεισαν δρόμοι στο Αγρίνιο

Η βροχή “έκοψε” και το οδικό δίκτυο σε διάφορα σημεία στην Αιτωλοακαρνανία, όπως στην Χούνη. Μεγάλος όγκος φερτών υλικών έφραξαν το δρόμο προς αυτήν. Καταστροφές σημειώθηκαν και στον δήμο Θέρμου από την πρωινή πλημμύρα. Επίσης μεγάλες ζημίες είχαν και στις κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχωρίου, στα Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια και Κόφτρα. Χρειάστηκε να γίνουν και τέσσερις κοπές δέντρων.

Βροχές

Το κύμα κακοκαιρίας προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώνονται στην Ήπειρο (νομό Ιωαννίνων) και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr δείχνουν ότι το μέτωπο κινείται γρήγορα προς τα ανατολικά και λίγο προς τα νότια και θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο και νοτίων διευθύνσεων στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα επτά Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς με την έντασή τους στο Βόρειο Αιγαίο να φτάσει πρόσκαιρα τα οκτώ Μποφόρ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι