Η Κεχαγιά “αδειάζει” τον Πολάκη για τα εμβόλια – Συνεχίζονται οι βαριές κουβέντες με τον Γεροτζιάφα

Στο μικροσκόπιο και πάλι το εμβόλιο της AstraZeneca

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών η οποία εκλαμβάνεται ως «άδειασμα» του Παύλου Πολάκη, πήρε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της πανδημίας είναι αρκούντως γνωστή και ο πρώην Πρόεδρός του και όλα τα στελέχη του τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού και αυτό εξακολουθεί να ισχύει», είπε.

Για το θέμα της ακραίας αντιπαράθεσης με πολύ βαριές εκφράσεις από αμφότερους, είπε: «Δεν θέλω να σχολιάσω την σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρώην στέλεχος», εννοώντας ως πρώην τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα που έχει αποστασιοποιηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Επί του θέματος των εμβολίων, υπενθυμίζεται ότι όταν αποσύρθηκε το εμβόλιο της Astrazeneca προ εβδομάδος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε σκληρή κριτική σε όσους υπερασπίζονταν τυφλά όλα τα εμβόλια και τους χαρακτήρισε τσιράκια των φαρμακοβιομηχάνων. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο αιματολόγος Γρηγόρης Γεροτζιάφας  χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς αναφερόμενος συλλήβδην σε φασίστες για όσους απαξιώνουν τα εμβόλια, οπότε παρενέβη εκ νέου ο κ.Πολάκης τηλεφωνικά και είπε ότι το εργαστήριο του κ. Γεροτζιάφα χρηματοδοτείται από την Pfizer”. O αιματολόγος επανήλθε και είπε “ας μου πει σε ποιο λογαριασμό μου τα βάζουν”.

Τι είπε ο Γεροτζιάφας

Μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη ο κ. Γεροτζιάφας υποστήριξε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποσύρθηκε επειδή προκαλούσε θρομβώσεις. «Λιγότερο από 1 στις 100.000-200.000 έπαθαν θρόμβωση, και αυτό οφειλόταν στο ότι α προβλήματα προϋπήρχαν στον οργανισμό και το εμβόλιο τα πυροδότησε, οπότε αμέσως λάβαμε μέτρα», είπε.

«Άρα όποιος σήμερα αναρωτιέται αν έχει κίνδυνο θρόμβωσης είναι δυστυχώς θύμα παραπληροφόρησης και θύμα των σκοταδιστών, των ακροδεξιών και των φασιστών που χρησιμοποιούν συστηματικά το πρόβλημα της πανδημίας για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και για να παίξουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα έγινε θέμα το εμβόλιο, πουθενά αλλού», ισχυρίσθηκε.

«Διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως επίσης, αυτό το “σωπάστε τώρα”, που είχε στην τελευταία ανάρτηση ως ανάλυση, αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη; Της ίδιας κατηγορίας είναι”, συμπλήρωσε ο καθηγητής Αιματολογίας.

Παρέμβαση Πολάκη

Εν συνεχεία τηλεφώνησε στο κανάλι ο Παύλος Πολάκης που είπε «Δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα. Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, 37.000 νεκρούς στη χώρα μας που μας φέρνουν στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης στον σκληρό δείκτη της πανδημίας- που είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, είχαμε 3.671 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού- με αυτό το αποτέλεσμα, όλοι αυτοί οι οποίοι υπερηφανεύονταν για τη χώρα μας, θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν.

»Και δεν μιλάω μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με το μοναδικό όπλο του εμβολίου, η οποία χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τα φάρμακα που τους φώναζα από τον Νοέμβριο του ’20, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και όλοι αυτοί που κράταγαν φανάρι και δεν αμφισβήτησαν την πολιτική για την πανδημία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πιστών και χρημοτοδοτούμενων από τις φαρμακευτικές “επιστημόνων” σε εισαγωγικά.

»Τι από όλα όσα είπα τα τελευταία τρία χρόνια δεν αποδείχθηκε αληθινό; Γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα; Ποιος ήταν αυτός που έλεγε την μπούρδα, επιστημονικά και πολιτικά, ότι είναι πράξη αλληλεγγύης στις μεγαλύτερες γενιές ο εμβολιασμός της νεολαίας; Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, ο Ηλιόπουλος και κάτι άλλοι”, είπε ο κ. Πολάκης.

«Στον κ. Γεροτζιάφα αν δείτε στο δικό σας κανάλι, υπάρχει εκπομπή που έλεγε περίπου τον Δεκέμβριο, Γενάρη του ’20-’21 ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ, δηλαδή να φτιάξουμε ΜΕΘ, να έχουμε ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία και να χρησιμοποιούμε τα μονοκλωνικά αντισώματα. Μετά τον μάλωσαν και τον γύρισε τον σκοπό ο κ. Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer και προφανώς τον απείλησαν ότι θα του κόψουν την χρηματοδότηση και το γύρισε κι αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου και να πάρουν τα βουνά αυτοί που δεν εμβολιάζονται και αποκαλεί εμάς “τραμπικούς φασίστες”

»Εγώ τους κοιτάω όλους στα μάτια κι αυτούς που το παίζουν καθηγητές και το πώς έγιναν καθηγητές και το τι πλάτες κουβάλησαν και σε ποια εργαστήρια πλαστήκανε μετά το 4ο έτος που ήταν Θεσσαλονίκη για να γίνουν αυτό που έγιναν. Επειδή είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι, μην το γυρίσουμε προσωπικά. Δεν ανέχομαι από κανέναν πολιτικά απόντα να επιστρέφει ως επιστήμονας, μην πω καμία άλλη βαριά κουβέντα και να μας το παίζει και grande αριστερός και να μας πει ότι πρέπει να πάρουμε τα βουνά αυτοί που διατυπώσαμε σαφέστατες αμφιβολίες που αποδείχθηκαν και στην πράξη.

»Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και σε κάτι άλλους, να βγει και να μας πει εμάς τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι. Γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Δεν μπορούν τα μηδενικά να μας λένε ότι είναι κάτι. Κι αν θέλετε την κάνουμε και δια ζώσης την αντιπαράθεση με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες» κατέληξε ο κ. Πολάκης, και έκλεισε το τηλέφωνο στην δημοσιογράφο και στο κανάλι.

Νέα αντίδραση από Γεροτζιάφα

Ο κ. Γεροτζιάφας ανταπάντησε στον κ. Πολάκη με τα εξής: «Τι μας λέει ο κ Πολάκης; Είμαι ενεργούμενό της φαρμακοβιομηχανίας και από πίσω είναι τα φράγκα. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Ας μου φέρει και τον λογαριασμό για να μάθω πόσα πήρα. Κάποιος έπρεπε να του πει ότι η Pfizer και η AstraZeneca είναι ανταγωνιστικές εταιρείες. Προσέξτε την αντίφαση: Δεν μπορεί να τα παίρνω από την Pfizer και να λέω ότι το πρόβλημα με το σύνδρομο VITT που προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν ελεγχόμενο και αντιμετωπίσιμο!

»Πραγματικά θα ήταν μια αστεία συζήτηση καφενείου αν ο κ Πολάκης δεν ήταν Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κ Πολάκης, συνειδητά αναπαράγει και μεταφέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας την ισοπεδωτική αντίληψη “όλοι τα παίρνουν”. Συνειδητά συνδράμει στην εγκαθίδρυση της λαϊκιστικής αντίληψης ότι οι Καθηγητές Ιατρικής των Δημοσίων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (φαντάζομαι και στην Αμερική) είναι μαριονέτες της φαρμακοβιομηχανίας υπονομεύοντας ουσιαστικά τον πυρήνα της ίδιας τους της επιστήμης.

»Κατά συνέπεια, σπιλώνοντας όχι τόσο τα πρόσωπα αλλά κυρίως τα Δημόσια Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο κ Πολάκης μεταφέρει de facto στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας έναν άλλο ιδεολογικό πυλώνα του τραμπισμού και του σύγχρονου φασισμού: το πλήγμα της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας του ακαδημαϊκού προσωπικού και των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων απέναντι στους χρηματοδότες τους.

»Ο κ Πολάκης πέραν της προσβολής και απαξίωσης απευθύνει ευθεία απειλή στους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες κάποιοι από του οποίους ήταν μέλη της επιστημονικής επιτροπής που διαχειρίστηκε την πανδημία». Εν συνεχεία θέτει σειρά ερωτημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και ζητεί «την θέση της κ, Λινού και του κ, Ηλιόπουλου που είναι και Καθηγητές της Ιατρικής και εκλεγμένοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Εγκρίνουν ή καταδικάζουν την τοποθέτηση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός τους;»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι