Η κυβέρνηση για την κύρωση των μνημονίων των Πρεσπών: Δεν θα βιαστούμε

Οι δικηγόροι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η γυναίκα του Καίσαρα...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ που πιέζει να κυρωθούν τα τρία μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είπε ότι  δεν συμφέρει να βιαστεί η Ελλάδα “όταν οι άλλοι μάλιστα κάνουν πίσω”.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Ακούσαμε την Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας να κάνει μία απαράδεκτη, καταδικαστέα και ανιστόρητη δήλωση, που είναι αντίθετη και στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο Σύνταγμα της χώρας. Εμείς είχαμε την ίδια θέση από την αρχή, ήταν ξεκάθαρη, ήμασταν αντίθετοι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ασκήσαμε όλα τα θεσμικά εργαλεία για να αποτραπεί η ψήφισή της. Ο πρωθυπουργός είχε προετοιμάσει τους Έλληνες πολίτες όμως πως θα τηρήσει την συμφωνία εάν εκλεγεί. Εξαρτάται πλήρως η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας από την τήρηση των συμφωνηθέντων. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας. Δεν θα μπούμε σε μικροκομματική αντιπαράθεση όπως κάνει η αντιπολίτευση. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

»Ως προς την κύρωση των μνημονίων γεννά πάρα πολύ μεγάλες απορίες πώς γίνεται να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο που- τη στιγμή που η άλλη πλευρά κάνει τέτοιες ανιστόρητες και εκτός συμφωνηθέντων δηλώσεις- έχει τέτοια σπουδή για την ψήφιση των μνημονίων. Και εγώ λέω το εξής: Αυτοί που βιάζονταν για τα μνημόνια, δεν μας απαντούν, θα ήταν καλύτερα όταν η άλλη χώρα δεν δέχεται ούτε τα βασικά μιας συμφωνίας που εκείνοι ψήφισαν, εμείς να έχουμε φτάσει στο τέλος να τα έχουμε κάνει όλα; Θα ήταν καλύτερο; Δεν θα βιαστούμε, δεν ήμαστε επισπεύδοντες. Δεν είμαστε πρόθυμοι τη μέρα που προσβάλλεται η Ιστορία μας να νοιάζει την αντιπολίτευση να υπογράψουν τα πάντα».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε επέμεινε και ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ανακάλυψε ένα νέο αφήγημα για να δικαιολογήσει τη στάση της ΝΔ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Η αναβλητικότητα του κ. Μητσοτάκη και η προσπάθειά του να μην δυσαρεστήσει την ακραία δεξιά, έχει πλέον κουράσει».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι