Η Κομισιόν ενημέρωσε για τα αναμενόμενα εμβόλια στην Διάσκεψη Κορυφής

Η Κομισιόν ενημέρωσε για τα αναμενόμενα εμβόλια στην Διάσκεψη Κορυφής

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τους ηγέτες στην αποψινή τηλεδιάσκεψη Κορυφής σχετικά με τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson και τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων από την  Pfizer.

Για την τελευταία είπε ότι η Κομισιόν έλαβε δεσμεύσεις από τη φαρμακοβιομηχανία της Pfizer για σταδιακή αναπλήρωση αυτών των απωλειών από την επόμενη εβδομάδα και για πλήρη ομαλοποίηση των παραδόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις 15 Φεβρουαρίου

Εάν το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε,  εγκριθεί όπως αναμένεται στις 29 Φεβρουαρίου, οι πρώτες παραδόσεις του θα γίνουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ενδεχομένως και μια εβδομάδα νωρίτερα, αν απαλειφθεί το βήμα της μετάφρασης των σχετικών συνοδευτικών φυλλαδίων στις γλώσσες των κρατών μελών .

Στα μέσα Φεβρουαρίου, αναμένεται και η κατάθεση αίτησης από την Johnson & Johnson και πιθανότατα θα εγκριθεί στις αρχές Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένει η Ευρώπη εμβόλια από την συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία πριν από το τέλος Μαρτίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι