Η Κομισιόν για τη Μονή της Χώρας

Η Κομισιόν για τη Μονή της Χώρας

«Όπως και η Αγία Σοφία, η Μονή της Χώρας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Και η Τουρκία ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας των Πολιτισμών έχει δεσμευτεί στην προώθηση του διαπολιτισμικού και διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και της ανοχής και της συνύπαρξης», απάντησε σε σχετικό ερώτημα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασραλί.

Η μονή είχε μετατραπεί σε μουσείο πριν από 74 χρόνια και βρίσκεται στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης. Το μοναστήρι χτίστηκε τον 6ο αιώνα, το 534 μ.Χ., και είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης.

Μετατράπηκε σε τζαμί το 1511, όπως και η Αγία Σοφία, μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Η Μονή της Χώρας χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί για 434 χρόνια και μετατράπηκε σε μουσείο το 1945 με υπουργική απόφαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι