“Βαριά” ονόματα εκτός Βουλής – Πρώτος ο Καραμανλής στις Σέρρες

"Βαριά" ονόματα εκτός Βουλής – Πρώτος ο Καραμανλής στις Σέρρες

Μαίνεται η μάχη του σταυρού, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Singular Logic. Στην Ά Αθηνών προηγείται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 2.652 σταυρούς.

Στην ίδια περιφέρεια, ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 1.988 ψήφους και η Όλγα Κεφαλογιάννη με 1.747 ψήφους. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Νάσος Ηλιόπουλος με 813 ψήφους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με 646 ψήφους.

Πάντως, αρκετά μεγάλα ονόματα από σχεδόν όλα τα κόμματα μένουν εκτός Βουλής μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και με την μέχρι τώρα ενσωμάτωση των σταυρών. Στην Α’ Αθηνών εκτός μένουν ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ στον Β1 βόρειο τομέα Αθηνών, καθώς εκτός φαίνεται πως μένουν οι Σκουρλέτης, Αθανασίου, Μπαλάφας, Αυλωνίτου και Καββαδία ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένει ο Ανδρέας Λοβερδος. Στον Β2 Δυτικό Τομέα εκτός μένουν οι Βίτας και Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Καρχιμάκης απο το ΠΑΣΟΚ.

Στον Β3 Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός μένουν εκτός από τη ΝΔ και ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Α’ Αθηνών η Νόνη Δούνια έμεινε εκτός από πλευράς ΝΔ, ενώ στη Β’ Πειραιώς ο Τραγάκης από τη ΝΔ και ο Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ανατολική Αττική ο Ευάγγελος Αντώναρος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αιτωλοακαρνανία εκτός μένει μέχρι τώρα ο Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ) και οΙ Γιώργος Βαρεμένος και Νίκος Μωραίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Ζάκυνθο ο Σταύρος Κοντωνής από τον ΠΑΣΟΚ, στην Ηλεία εκτός μένει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος της ΝΔ και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Μαγνησία η Μαρίνα Χρυσοβελώνη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Βασίλης Σκουντής από το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Φθιώτιδα εκτός μένει ο Γιάννης Οικονόμου από τη ΝΔ. Στα Χανιά μένει εκτός ο Γιάννης Σταθάκης

Β1′ Βόρειος Τομέας Αθηνών

Ο Κωστής Χατζηδάκης προηγείται με 3.154 ψήφους και ακολουθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης με 2.732 ψήφους. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Β2′ Δυτικός Τομέας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγκεντρώνει 2.741 ψήφους και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 2.238 ψήφους. Στον ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται η Εφη Αχτσιόγλου με 2.666 ψήφους.

Α’ Θεσσαλονίκης

Ο Σταύρος Καλαφάτης συγκεντρώνει 1.044 ψήφους και ο Κώστας Γκιουλέκας 965 ψήφους. Η Κατερίνα Νοτοπούλου ηγείται του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με 516 ψήφους.

Ηράκλειο Κρήτης

Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, έντονος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και του Κώστα Κεφαλογιάννη Στον ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για την πρωτιά δίνουν Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης και Βασίλης Σμπώκος.

Πάτρα

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ προηγείται η Χριστίνα Αλεξοπούλου με 5.926 ψήφους. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Σία Αναγνωστοπούλου με 3.155 ψήφους.

Ιωάννινα

Στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων, ο Κώστας Τασούλας προηγείται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ με 8.419 ψήφους. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη είναι η Μερόπη Τζούφη με 4.470 ψήφους.

Επανεκλογή Καραμανλή

Ο παραιτηθείς, λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, εκλέγεται και πάλι στις Σέρρες, καθώς προηγείται στην καταμέτρηση ενώ ακολουθεί ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Η συμμετοχή του Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είχε στηλιτευθεί ιδιαίτερα από τον Αλέξη Τσίπρα που χάνει την έδρα. Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρα κατέβηκε υποψήφιος στις Σέρρες, υποψηφιότητα συμβολική για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι