Η μαμά της 24χρονης που έσπασε καραντίνα για Σαντορίνη: “Μα υπάρχει ιός;”….

Η μαμά της 24χρονης που έσπασε καραντίνα για Σαντορίνη: “Μα υπάρχει ιός;”….

Για το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια 24χρονη (νεφροπαθή μάλιστα) που ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό, αγνόησε όλες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και αποφάσισε να κάνει κανονικά τις διακοπές της στη Σαντορίνη, μίλησε στο LIVE NEWS του Mega η μητέρα της.

Η 24χρονη κοπέλα, που είναι μάλιστα νεφροπαθής και ανήκει σε ευπαθή ομάδα, είχε κανονίσει να κάνει ακόμα και αιμοκαθάρσεις στη Σαντορίνη. Έκανε το τεστ στη Θεσσαλονίκη και έμαθε ότι βγήκε θετικό ενώ ταξίδευε προς Πειραιά για να πάρει το καράβι για Σαντορίνη με το σύντροφό της. Αν και ο ΕΟΔΥ της είπε να πάει άμεσα στο Αττικό Νοσοκομείο αφού σε λίγη ώρα θα βρισκόταν στην Αθήνα (ταξίδευε με τρένο) εκείνη επέλεξε να κοιμηθεί με το σύντροφό της στην Αθήνα και το επόμενο πρωινό να πάρουν μαζί το καράβι για Σαντορίνη. Στο πλοίο εντοπίστηκαν (το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είχε ειδοποιήσει το Λιμενικό), τους έκλεισαν σε καμπίνα και τους γύρισαν άναυλα πίσω στον Πειραιά, απ΄όπου και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Η μητέρα της

«Μπορεί να είναι 24 χρόνων αλλά το παιδί, επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει να ξεσκάσει. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει αυτό. Θα υποστούμε τις συνέπειες, δεν θέλω να το δικαιολογήσω. Ομως δεν της είπανε για Αττικόν και αυτά που λένε τώρα.  Το παιδί δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά. Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν το παιδί  έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχουν κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα».

«Έχουν το παιδί σε ένα θάλαμο μόνο του. Του αγοριού του έκαναν τεστ σήμερα και περιμένει έξω από το νοσοκομείο την απάντηση. Μίλησα με μία νοσηλεύτρια, η κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή, είναι απύρετη, θα της έκαναν καρδιογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις και θα έμπαινε στην αιμοκάθαρση. Μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει ο θεράπων γιατρός για να ζητήσει ένα ιστορικό», τόνισε.

«Από 8,5 ετών το παιδί ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία. Δεν έχει πάει ποτέ του πουθενά, και από αμέλεια, θα υποστούμε τις συνέπειες.  Το αψήφισαν όμως το θέμα δεν το ειδοποίησαν όπως λένε. Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πως βγήκε θετικό το τεστ. Ποια ειναι τα συμπτώματα του κορονοϊού; Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κορονοϊού πρώτα;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος. «Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κορονοϊού όταν έφευγε; Κι εγώ μπορεί να λέω ότι είμαι αστροναύτης. Είμαι;» επέμεινε, εννοώντας προφανώς ότι το Ιπποκράτειο ισχυρίζεται πως βρήκε ιό, αλλά αυτό δεν ειναι βέβαιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι