Η Μέρκελ ήδη πήρε τους μισούς από τους 1.500 πρόσφυγες που είχε υποσχεθεί στο Μητσοτάκη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Άλλοι 162 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη για το Ανόβερο της Γερμανίας, ανεβάζοντας σε 734 τα άτομα που δέχθηκε η Γερμανία τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Περίπου άλλοι 140 θα αναχωρήσουν στις 31 Μαρτίου.

Η σημερινή ήταν η έκτη μετακίνηση προσφύγων από τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης που υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μετακίνηση που προβλέπεται από τη συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της οποίας θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία συνολικά 1.553 πρόσφυγες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι