Ρωσία: “Οι ΗΠΑ στρατολογούν ναρκεμπόρους στην Ουκρανία” – Στο κάδρο και ο υιός Μπάιντεν!

Ρωσία: "Οι ΗΠΑ στρατολογούν ναρκεμπόρους στην Ουκρανία" – Στο κάδρο και ο υιός Μπάιντεν!
EPA/JIM LO SCALZO / POOL

Τί ανακοίνωσε η ρωσική ερευνητική επιτροπή.

Tην Ουκρανία και χώρες της Δύσης, ακόμα και τον γιο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εμπλέκει η έρευνα που ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές για την τρομοκρατία. Συγκεκριμένα, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας έρευνας για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας» για λογαριασμό της Ουκρανίας, επικαλούμενη κυρίως το όνομα μιας ουκρανικής εταιρείας στην οποία εργάστηκε ο γιος του πρόεδρου των ΗΠΑ.

«Η έρευνα (…) εξετάζει τις πηγές και τις κινήσεις χρηματικών ποσών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και την εμπλοκή συνεργατών των αρχών και κρατικών και εμπορικών οργανισμών δυτικών χωρών», επισήμανε η Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου, αναφέροντας το όνομα της εταιρείας αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας υπήρξε μέλος ο Χάντερ Μπάιντεν.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, χωρίς να παρουσιάσουν τα στοιχεία του φακέλου, ότι η Burisma λειτούργησε ως ενδιάμεσος για κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν «αυτά τα τελευταία χρόνια για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία και στο εξωτερικό με στόχο την εξόντωση προσωπικοτήτων». Δεν προέταξαν συγκεκριμένα γεγονότα, όμως η Ουκρανία αποτελεί τον βασικό ύποπτο για τη διάπραξη στοχευμένων δολοφονιών από την αρχή της επίθεσης του Κρεμλίνου εναντίον αυτής της χώρας πριν από δύο χρόνια.

Η Ρωσία εκτιμά επίσης ότι η Ουκρανία εμπλέκεται, από την πλευρά των τζιχαντιστών, στην επίθεση της 22ας Μαρτίου εναντίον της αίθουσας συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην οποία σκοτώθηκαν 144 άνθρωποι. Το Κίεβο και χώρες της Δύσης απορρίπτουν αυτήν την εκδοχή των γεγονότων  (η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη).  Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από αίτημα Ρώσων βουλευτών σχετικά με τη «χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ».

Η συνεργασία του Χάντερ Μπάιντεν με την Burisma απασχολεί τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλων του Λευκού Οίκου, οι οποίοι κατηγορούν την οικογένεια Μπάιντεν για αμφιλεγόμενες δραστηριότητες. Ο γιος του Αμερικανού προέδρου αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε παράνομο ή ανήθικο, όπως και ο πατέρας του.

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR-RF) ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας στρατολογούν μέλη των καρτέλ ναρκωτικών από το Μεξικό και την Κολομβία για να σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο ρόλος των καρτέλ ναρκωτικών

«Οι ΗΠΑ καταφεύγουν σε ολοένα και πιο απελπισμένες μεθόδους σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την κατάσταση στο ουκρανικό θέατρο ενισχύοντας τις τάξεις των στρατιωτών του ουκρανικού Στρατού με ”πολυεθνικής” προέλευσης υποκείμενα με τάση και εμπειρία στην ένοπλη βία» ανέφερε η Υπηρεσία σε ρωσικά ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο SVR, για το σκοπό αυτό αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών και του FBI, άρχισαν να στρατολογούν μέλη μεξικανικών και κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών, που εκτίουν την ποινή τους σε αμερικανικές φυλακές, για να συμμετάσχουν στην ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό του εξευτελιστικού καθεστώτος του Κιέβου», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Το SVR είπε ότι σε περίπτωση που οι κρατούμενοι συμφωνήσουν σε αυτή την πρόταση, «τους υπόσχονται πλήρη αμνηστία, υπολογίζοντας ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ».

«Η πρώτη ομάδα θανατοποινιτών σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στη ζώνη μάχης το συντομότερο αυτό το καλοκαίρι. Η εγκληματική συμμορία με τις ουκρανικές παραλλαγές θα αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες Μεξικανούς και Κολομβιανούς», πρόσθεσε το γραφείο Τύπου.

«Εάν το πιλοτικό σχέδιο ενίσχυσης των τάξεων της AFU με λατινοαμερικανούς τραμπούκους είναι επιτυχές, το πρόγραμμα στρατολόγησης θα συνεχιστεί και μάλιστα θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει εγκληματίες από άλλες κομητείες με περίπλοκη κατάσταση εγκληματικότητας», ανέφερε.

Σύμφωνα με το SVR, η διαδικασία «δεν εξελίσσεται ομαλά». «Υπάρχουν δύσκολες συνομιλίες με βαρόνους ναρκωτικών χωρίς την ευλογία των οποίων κανένας τραμπούκος δεν θα είχε το θάρρος να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές φοβούμενοι για τη ζωή τους και τη ζωή των αγαπημένων τους», εξήγησε το γραφείο Τύπου.

«Περιττό να πούμε ότι η προοπτική μιας άλλης εισροής ξένων τυχοδιωκτών, από κατά συρροή δολοφόνους, τοξικομανείς και βιαστές στην πολύπαθη γη του ρωσικού λαού προκαλεί ανησυχία. Τα πεδία μάχης είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πρακτικά ομολογεί την ανικανότητά της και μας δείχνει για άλλη μια φορά την ανικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου που τροφοδοτεί», κατέληξε η υπηρεσία Τύπου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι