Η ΝΔ για την δικογραφία στην Εξεταστική για τα Τέμπη: “Η εισαγγελία αποφασίζει τι θα στείλει”

Η ΝΔ για την δικογραφία στην Εξεταστική για τα Τέμπη: “Η εισαγγελία αποφασίζει τι θα στείλει”

Το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, που είναι όλοι μέλη της ΝΔ, απαντά στο ΠΑΣΟΚ που ζητεί να δοθεί η πλήρης δικογραφία στη Βουλή, ότι «η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη Αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική Αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων στην Εξεταστική έχουν ζητήσει να χορηγηθεί στην Εξεταστική Επιτροπή το σύνολο της δικογραφίας, διότι λείπουν πάρα πολλά στοιχεία.

Το προεδρείο αναφέρει ότι «η εξεταστική επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας Η Εισαγγελία βρίσκεται κατά το στάδιο τής κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου, με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό. Ως εκ τούτου η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη Αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική Αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι