Η Ντεμιρτάς δεν θα είναι υποψήφια για να μην αποδυναμώσει τον Ιμάμογλου

Η Ντεμιρτάς δεν θα είναι υποψήφια για να μην αποδυναμώσει τον Ιμάμογλου

Η Μπασάκ Ντεμιρτάς, σύζυγος του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα είναι τελικά υποψήφια για το δήμο της Κωνσταντινούπολης. Εκτιμάται ότι ο λόγος είναι πως θα διασπούσε την αντιπολίτευση και θα διακινδύνευε να κερδίσει τελικά τις εκλογές ο υποψήφιος του ΑΚΡ και του Ερντογάν.

Με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι, μετά από σχετική συνεδρίαση του κόμματος DEM (πρώην HDP) «ελήφθη ομόφωνα απόφαση να μην υποβληθεί η υποψηφιότητά της»«. Η ίδια είχε ανακοινώσει προ 20ημέρου πάντως ότι θα κατερχόταν ως υποψήφια και δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για δική της πρωτοβουλία ή ήταν μια κίνηση για να “παζαρέψει” άλλα θέματα με τον υποψήφιο για το δήμο, ήδη δήμαρχο της Κωνσταντινουπόλεως, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Άλλοι εκτιμούν ότι το κόμμα της ήθελε αρχικά να σταθμίσει αντιδράσεις και ενέκρινε να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα, όμως επειδή στο διάστημα αυτό διαπίστωσε ότι όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης διέβλεπαν νίκη του υποψηφίου του ΑΚΡ σε περίπτωση καθόδου δύο δημοκρατικών υποψηφίων, αποφασίσθηκε να μην  υποβληθεί η υποψηφιότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι