Η Ομάδα των Επτά καταδικάζει την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Η Ομάδα των Επτά καταδικάζει την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7 καταδίκασαν σήμερα την κίνηση του Ισραήλ να επεκτείνει τους εποικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή είναι «αντιπαραγωγική για τον σκοπό της ειρήνης».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι επρόκειτο να νομιμοποιήσει πέντε φυλάκια στη Δυτική Όχθη, να δημιουργήσει τρεις νέους οικισμούς και να κατάσχει τεράστιες εκτάσεις γης όπου οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η G7 καταδίκασε την κίνηση και κάλεσε το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του. «Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή και βιώσιμη ειρήνη… στη βάση της λύσης των δύο κρατών», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά κάλεσαν επίσης το Ισραήλ να αποδεσμεύσει όλα τα εναπομείναντα φορολογικά έσοδα στην Παλαιστινιακή Αρχή, λέγοντας ότι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη Δυτική Όχθη είναι «κρίσιμης σημασίας για την περιφερειακή ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι