Η Ουκρανία απάντησε με βομβαρδισμό πόλης στη ρωσική ομοβροντία των προηγούμενων ημερών

Η Ουκρανία απάντησε με βομβαρδισμό πόλης στη ρωσική ομοβροντία των προηγούμενων ημερών

H Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι έβαλε στο στόχαστρο αμάχους, μετά το θάνατο περίπου 39 Ουκρανών από το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε με ρουκέτες και πυραύλους σε αστικό κέντρο και σκότωσε 14 αμάχους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό άλλων 108 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη 350.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Η επίθεση σημειώθηκε μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα των τελευταίων τριών ημερών, τα οποία, σύμφωνα με την Ουκρανία, στοίχισαν τη ζωή σε 39 άτομα, πολλά από τα οποία φέρονται να ήταν άμαχοι.

Η Ρωσία ζήτησε ζήτησε μάλιστα την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 ενήλικες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο Μπέλγκοροντ, ενώ τραυματίσθηκαν 107 πολίτες, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά». Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια.

 

 

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε για την επίθεση αυτή σε συνοικίες κατοικιών της πόλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαμήνυσε πως «η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει ατιμώρητη». Επισης εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι θα υπήρχαν περισσότερες απώλειες, αλλά «ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και τις περισσότερες από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης».

H Ρωσία υποστηρίζει ότι όλα τα δικά της πλήγματα τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία είχαν ως στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή σημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος ενώ στο Μπέλγοροντ δεν υπάρχει καμία στρατιωτική εγκατάσταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι