Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 11 ρωσικά drones – Πάνω από 40.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Επιθέσεις της Ουκρανίας με drones σε δυο ρωσικές περιφέρειες

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 από 24 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν εναντίον κρίσιμης σημασίας υποδομών στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Μετά τη νυκτερινή επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν μείνει σήμερα το πρωί χωρίς ηλεκτροδότηση στην κεντρική και τη βορειοανατολική Ουκρανία.

Η ρωσική επίθεση πραγματοποιήθηκε με ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που στοχοθέτησαν τις περιφέρειες του Ντνίπρο και του Κίροβογκραντ (κεντρική Ουκρανία), της Χερσώνας (νότια) και του Χαρκόβου (βορειοανατολικά).

Στο Κρίβιι Ριγκ, πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 40.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνίπρο Σέργκιι Λισάκ.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ο κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ έκανε επίσης λόγο για νυκτερινές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ρουκέτες και πυροβολικό, αναφέροντας πως 64 κοινότητες της περιφέρειας δεν έχουν ηλεκτρικό, χωρίς να διευκρινίσει σ’ αυτό το στάδιο πόσους κατοίκους αφορά η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι