Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 11 ρωσικά drones σε Οδησσό και Μικολάιφ

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στo Κρασνοντάρ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 11 drones από τα 14 που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας και προκάλεσαν πολλούς τραυματισμούς στις νότιες περιοχές της χώρας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στις περιοχές της Οδησσού και του Μικολάιφ κατέρριψαν τα drones.

«Έντεκα Shahed καταστράφηκαν στις περιοχές της Οδησσού και του Μικολάιφ», δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωση, αναφερόμενη στα drones αυτού του τύπου, ιρανικού σχεδιασμού, που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν έξι τραυματισμούς στην Οδησσό καθώς και καταστροφές σε κατοικίες και σε μία αποθήκη.

Επίσης, το υπουργείο ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν την προηγουμένη από ρωσικά πλήγματα σε χωριό στην ανατολική περιοχή του Χαρκόβου.

«Στη Βέλικα Ρόγκαν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας έφηβος 17 ετών. Δύο ιδιωτικές κατοικίες και ένα αυτοκίνητο κάηκαν. Δύο γειτονικά σπίτια και ένα βοηθητικό οίκημα καταστράφηκαν από έκρηξη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι