Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 14 ρωσικά drones και έναν πύραυλο κρουζ

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στo Κρασνοντάρ

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν τα 14 από τα 17 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και πύραυλο κρουζ τύπου Kh-59, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διαβεβαίωσε ακόμη μέσω Telegram ότι εκτοξεύθηκαν τροποποιημένοι πύραυλοι από σύστημα (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) μακράς εμβέλειας S-300, χωρίς να ξεκαθαρίσει πόσοι, ούτε εάν έπληξαν κάποιον από τους στόχους τους.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, περιφερειάρχης της Χαρκίβ (Χάρκαφ στα ρωσικά, γνωστή επίσης ως Χάρκοβο) ανέφερε εξάλλου αργά χθες το βράδυ πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας συστήματα S-300 εγκατεστημένα στην Μπιέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία. Κατ’ αυτόν, δεν υπήρξαν θύματα, πάντως έσπασαν τζάμια σε προσόψεις κάποιων κτιρίων.

Ο Σερχίι Λισάκ, περιφερειάρχης στη Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε επίσης αργά χθες βράδυ ότι η πόλη Πάβλοχραντ υπέστη επίθεση drones. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τομείς της πόλης, πρόσθεσε.

Και οι δυο εμπόλεμες χώρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους η μια εναντίον της άλλης βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς και δίκτυα επιμελητείας, αποθήκες πυρομαχικών κ.λπ..

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι