Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα για να μειώσει τα κρούσματα

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η Ουγγαρία θα απαγορεύσει πλήρως την πρόσβαση στο έδαφός της  σε αλλοδαπούς από την προσεχή Τρίτη σε μια προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Από 1ης Σεπτεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος της Ουγγαρίας ξένοι πολίτες. Οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάζουν δύο αρνητικά τεστ, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι», δήλωσε ο Γκέργκελι Γκούλιας, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Εξαιρέσεις για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα θα αποτελούν οι στρατιωτικές αποστολές, οι διελεύσεις για ανθρωπιστικούς λόγους και τα επαγγελματικά ή διπλωματικά ταξίδια.

«Υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής του ιού και οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από το εξωτερικό. Οι Ούγγροι που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το τεστ. Η επιδημιολογική ταξινόμηση των χωρών έχει καταργηθεί, η Ουγγαρία είναι πράσινη, όλες οι άλλες χώρες περνούν στο εξής στο κόκκινο» πρόσθεσε ο Γκούλιας.

H Ουγγαρία, μια χώρα ίση σε πληθυσμό με την Ελλάδα, μετράει πολλούς θανάτους (614) σε σύγκριση με τον αριθμό κρουσμάτων της (5.511), όμως μέχρι τον Αύγουστο είχε καταφέρει να μειώσει τα κρούσματα σε 1-10 την ημέρα ενώ από τα μέσα Ιουλίου αυτά άρχισαν να σκαρφαλώνουν και έφθασαν τον Αύγουστο, λόγω αδειών και διακοπών, τα 50 την ημέρα και τις τελευταίες ημέρες, τα 100.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι