Η περιπέτεια του Λαβρόφ για να φτάσει στη Βραζιλία – Αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροσκάφος του

Στη Ν. Υόρκη ο Λαβρόφ - Εκατομμύρια έβλεπαν την πτήση στο Flightradar

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, κόντεψαν να μη γίνουν λόγω της άρνησης της βραζιλιάνικης εταιρείας Vibra Energia να ανεφοδιάσει, με κηροζίνη, το αεροπλάνο που μετέφερε τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, φοβούμενη κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος “AeroTelegraph”, μετά τη συνάντηση των ηγετών της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Λαβρόφ έπρεπε να πετάξει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Λούλα ντα Σίλβα, Ωστόσο, ο Ρώσος διπλωμάτης δεν μπορούσε να ανεφοδιάσει το κυβερνητικό του αεροσκάφος.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Vibra Energia αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο του Λαβρόφ. Χωρίς πρόσθετη κηροζίνη, το ρωσικό αεροσκάφος δεν θα είχε αρκετά καύσιμα για την επόμενη πτήση προς την Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), όπου θα ανεφοδιαστεί ξανά και στη συνέχεια θα πετάξει προς τη Ρωσία σε διαδρομές που παρακάμπτουν τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαβουλεύτηκε με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας σχετικά με τη διαθεσιμότητα κηροζίνης στην αεροπορική βάση Galeão, αλλά ο στρατός ανέφερε ότι ήταν ανεπαρκής. Μετά την τελική άρνηση ανεφοδιασμού, η βραζιλιάνικη πλευρά κάλεσε τον Λαβρόφ να αφήσει το αεροσκάφος του στο Ρίο ντε Τζανέιρο και να πετάξει στην πρωτεύουσα, ως συνεπιβάτης στο αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Βραζιλίας Μάουρο Βιέιρα. Στη συνέχεια, το ίδιο αεροπλάνο θα επέστρεφε τον Λαβρόφ στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Από την αρχή πάντως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Λαβρόφ στην πτήση του προς τη Βραζιλία, όπως σχολιάζει η Bild.

Εφόσον ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι κλειστός για τα ρωσικά αεροπλάνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έπρεπε να κάνει μια μεγάλη παράκαμψη για να φθάσει στον προορισμό του. Αντί να πετάξει απευθείας από τη Μόσχα στο Ρίο ντε Τζανέιρο πήγε μέσω Τουρκίας, Μαρόκου και Κούβας στη Νότιο Αμερική, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι