Η περσινή νικήτρια αρνείται να δώσει το κύπελλο στο Ισραήλ – Ο Ολλανδός σχολιαστής: “Γ@@ώ τη διοργάνωση”

Η περσινή νικήτρια αρνείται να δώσει το κύπελλο στο Ισραήλ – Ο Ολλανδός σχολιαστής: “Γ@@ώ τη διοργάνωση”

Η Σουηδέζα, αλλά μαροκινής καταγωγής και δύο φορές νικήτρια στη Eurovision είπε στους παραγωγούς ότι θα σπάσει το πρωτόκολλο και δεν θα κάνει την καθιερωμένη παράδοση λόγω της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα και της απώλειας χιλιάδων αμάχων εκεί.

Η Loreen έχει γεννηθεί στην Σουηδία, αλλά οι γονείς της είναι μετανάστες από το Μαρόκο. Για το θέμα που έθεσε η 40χρονη τραγουδίστρια σε περίπτωση που βγει πρώτο το Ισραήλ, βρέθηκε η λύση, να αφήσει το κύπελλο στην σκηνή και να αποχωρήσει, για να το παραλάβει εν συνεχεία η Γκολάν.

Έξαλλος είναι εν τω μεταξύ ο Ολλανδός σχολιαστής Κόρναλντ Μάας, ο οποίος είχε αναλάβει τον σχολιασμό του διαγωνισμού για λογαριασμό της πατρίδας του και ήταν εξοργισμένος για την αποβολή του καλλιτέχνη που εκπροσωπούσε τη χώρα. Είπε προς δημοσιογράφους: «Απαράδεκτη απόφαση. Θα έλεγα “γαμ@ώ την διοργανώτρια εταιρεία”». Οι Ολλανδοί θεωρούν ότι ο καλλιτέχνης τους παρενοχλήθηκε. Επιμένουν ότι ο τραγουδιστής είχε ζητήσει να μην τον βιντεοσκοπούν στην πρόβα, αλλά η συγκεκριμένη γυναίκα συνέχιζε. Όπως λένε, ο τραγουδιστής ναι μεν κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος για να σταματήσει τη βιντεοσκόπηση, αλλά δεν την χτύπησε. Θέτουν ζήτημα δύο μέτρων και δύο σταθμών. Εν γένει η θέση τους είναι ότι η αντίδραση της διοργανώτριας ήταν ασύμμετρη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι