Η Pfizer για την αναφυλαξία δύο αλλεργικών στη Βρετανία

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στελέχη της Pfizer ανέφεραν την Πέμπτη στην επιτροπή συμβούλων εμβολίων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που εξετάζει την έγκριση ή όχι του εμβολίου της, ότι δεν διαπίστωσαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μεταξύ των εθελοντών που εμβολιάσθηκαν.

«Μεταξύ των 44.000 εθελοντών, δεν διαπιστώσαμε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις», δήλωσε ο Δρ William Gruber, ανώτερος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στην Pfizer, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής. Ομως πρέπει να σημειωθεί ότι η Pfizer ειχε αποκλείσει εξαρχής τη συμμετοχή αλλεργικών εθελοντών στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της.

«Προφανώς γνωρίζουμε τη σύσταση για τη χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Gruber, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Υπενθυμιζεται ότι το βρετανικό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα εμβολιασθούν όσοι πάσχουν από σοβαρές αλλεργίες, επειδή δύο άτομα του ιατρονοσηλευτικού κλάδου που ήταν αλλεργικά και εμβολιάσθηκαν, παρουσίασαν σοβαρές αντιδράσεις. Χτες ανακοινώθηκε επίσης από τους Βρετανούς, ότι και οι δύο που παρουσίασαν αντίδραση είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν. Οι Βρετανοί μετά από αυτό απέκλεισαν τον εμβολιασμό σε όσους έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων και ως σοβαρό όρισαν το να έχει συσταθεί στον αλλεργικό από τον γιατρό του να έχει πάτα μαζί του ένεση αδρεναλίνης. Επίσης οι Βρετανοί απαγόρευσαν τον εμβολιασμό σε κλινικές που δεν έχουν συσκευή ανάνηψης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι